Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

10/06/2021

Vær med til at skabe vores nye KRAP-spil

Sjovt og anderledes spil Det næste halve år arbejder en fokusgruppe ved PsykologCentret med at…

Sjovt og anderledes spil

Det næste halve år arbejder en fokusgruppe ved PsykologCentret med at udvikle et KRAP-spil. Spillet er et læringsspil, som skal træne medarbejdernes viden om KRAP på en sjov og anderledes måde.

Idéen kommer fra Bofællesskabet Ganerbo i Skjern, hvor de ansatte siden december sidste år har arbejdet aktivt med bofællesskabets eget KRAP-spil, som led i de ansattes læring og udvikling. Det er KRAP-teamet fra Ganerbo, der har gjort Lene Metner og Peter Bilgrav fra PsykologCentret opmærksomme på de gode erfaringer med spillet, og som derfor har startet hele idéen om at udvikle et decideret KRAP Læringsspil.

KRAP-Teamet på Ganerbo består af Lisbeth Thorø, Mie Otilie Tobiasen og Ida Kaas Frik Andersen, og de er glade for, at PsykologCentret ser muligheder i deres spil.

”Vi arbejder i forvejen med leg som led i læringen blandt de ansatte, og derfor var det naturligt for os at udvikle et spil, som fokuserer på KRAP. Vi har virkelig gode erfaringer,” siger Ida Kaas Frik Andersen

Det er simpelthen sjovere at lære, når der leges, og samtidig bliver tingene nemmere at huske senere.

Læs mere om KRAP

”Vi har lavet vores spil ud fra Søjlemodellen og ni udvalgte KRAP-skemaer, og så har vi nogle sjove pivedyr, som vinderne trykker på. Der er også små præmier, som for eksempel KRAP-bolsjer eller pepsi max,” siger Mie Otilie Tobiasen.

Fordi erfaringer med spillet er så gode på Ganerbo, begyndte KRAP-teamet at tage spillet med til de netværksmøder, som Ganerbo deltager i sammen med andre bofællesskaber under Kristelig Handicapforening. Det vakte begejstring, og siden har flere bofællesskaber taget spillet til sig eller udviklet deres eget.

”Fordi spillet fik så god en modtagelse i netværket, viste vi det til Lene Metner og Peter Bilgrav,” siger Ida Kaas Frik Andersen.

Både Lene Metner og Peter Bilgrav var også begejstrede for et læringsspil i KRAP-regi, så nu er der nedsat en gruppe, der arbejder med at udvikle spillet.

”Vi synes simpelthen, at sådan et spil, som Ganerbo har udviklet, er en utrolig god idé. Vi har sat et halvt år af til at udvikle et KRAP-spil, og i den forbindelse vil vi virkelig gerne have input fra folk i hele landet, som kender KRAP, og som har forslag til, hvordan sådan et læringsspil skal se ud. Måske andre har et spil også? Kontakt os endelig, så vi kan få udviklet det bedste KRAP Læringsspil til gavn for alle os, der `krapper´ til dagligt,” siger Lene Metner, der er faglig direktør på PsykologCentret.

Har du input til KRAP-spillet, så erdu velkommen til at kontakte Lene Metner eller Peter Bilgrav via mail
Metner@krap.com
Bilgrav@krap.com

Bliv klogere på..