Hvad er KRAP?
Kognitiv, ressourcefokuseret og anerkendende praksis

KRAP er et integreret socialpædagogisk system, som udspringer af mange års praksiserfaring. Vi har i KRAP-teamet udviklet en række kurser, som kan tages enkeltvis eller i sammenhæng. Alle KRAP-kurserne hviler på samme fundament – metodisk og teoretisk – men tilpasses til den konkrete målgruppe.
Hensigten med KRAP er at støtte kursisterne i at bibringe de mennesker, de til dagligt arbejder med, en større personlig og social kompetence, så de bedre kan udfolde sig socialt og samfundsmæssigt og herigennem opnå en højere livskvalitet. Et vigtigt element i KRAP er at sætte et positivt og anerkendende focus på menneskers ressourcer – uden at benægte at der også kan være tale om svære belastninger og særlige behov.
KRAP er teoretisk og metodisk forankret i de kognitive behandlingsformer og i det ressourcefocuserede menneske- og behandlingssyn. Desuden har vi hentet inspiration i en lang række andre metoder og teorier, bl.a. i den systemiske teori, i adfærdspsykologien, hos ICDP og Marte Meo, hos Aaron Antonovsky og i Appreciative Inquiry/ Anerkendende Udspørgen.
KRAP indeholder analyser, metoder og værktøjer, som erfaringsmæssigt “virker”. Vi formidler kun teorier og metoder, vi selv har gode erfaringer med, og som har virket for os (og for vore mange kursister, kolleger, medarbejdere og supervisander).