Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

Et kvalitetsstempel fra Socialstyrelsen

KRAP er en evidensbaseret tilgang til praksis, læs om vores samarbejde herunder.

Eneudbyeder af evidensbaserede KRAP metode

KRAP virker

PsykologCentret har i samarbejde med Socialstyrelsen og Rambøll Management Consulting, fået undersøgt og valideret effekten af KRAP (Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Praksis). Resultaterne bekræftede, som forventet, at KRAP er effektiv i praksis.

Vores samarbejde med Rambøll og Socialstyrelsen har ikke kun styrket KRAP’s teoretiske fundament, men også demonstreret positive resultater i pædagogisk praksis.

KRAP har vist sig at være en effektiv metode til at fremme positive forandringer, styrke psykiske og sociale kompetencer, og understøtte personlig udvikling.

Teori og praksis går hånd i hånd

KRAP er en innovativ og integreret tilgang, der effektivt forener teori og praksis og er grundlagt på principperne om evidensbaseret praksis, hvilken sikrer, at KRAP’s metoder og teknikker ikke kun er teoretisk velbegrundede, men også støttet af forskning og undersøgelser.

KRAP-tilgangen omfatter:
• En kognitiv tilgang, herunder kognitiv samtale.
• Et stærkt ressourcefokus, der effektivt kan understøtte udvikling og læring.
• Et solidt anerkendende fundament både i tilgang og kommunikation.
• En pædagogisk systematik for kompetenceudvikling og læring.

Materialet udviklet i projektet

I vores samarbejde med Socialstyrelsen har vi fokuseret på at udvikle og validere KRAP’s tilgang yderligere. Materialet er udarbejdet af Rambøll Management Consulting. Disse partnerskaber har resulteret i både innovative projekter og dybdegående forskning, som understreger KRAP’s positive indvirkning i forskellige praksissammenhænge.

Metodebeskrivelsen

Metodebeskrivelsen blev udviklet som en del af et satspuljeprojekt og er udarbejdet i et samarbejde mellem PsykologCentret, Rambøll Management Consulting og Socialstyrelsen. Metoderne som er afprøvet i projektet, er metoderne fra vores store metodebog
Metner & Bilgrav: “KRAP metoder og redskaber” (2013).

Denne holistiske tilgang, som KRAP repræsenterer, afspejler vores engagement i kontinuerlig forbedring og innovation inden for pædagogisk praksis, hvor vi konstant stræber efter bedste praksisser for at optimere omsorgen og understøttelse til de fokuspersoner vi samarbejder med.

Publikationerne fra projektet kan hentes her på Socialstyrelsens hjemmeside:

Kontakt os hvis du har brug for KRAP eller vil høre mere

Vil du høre mere om KRAP er du velkommen til at kontakte os. Vi opfordrer også til at udforske yderligere ressourcer og oplysninger om KRAP her på vores hjemmeside.