Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

21/05/2021

Ingen tankemylder med KRAP

Gennem årene har mange mennesker oplevet, hvad KRAP kan gøre for dem og deres omgivelser.…

2 krapper på en hylde

Gennem årene har mange mennesker oplevet, hvad KRAP kan gøre for dem og deres omgivelser. En af dem er Malene Svendsen, som bor på Nørholm i Herning. Hun har virkelig taget KRAP-værktøjerne til sig, og blandt andet derfor udfylder hun selv sine egne skemaer. Nørholm er et bosted for voksne med udviklingshæmning, og her arbejder de ansatte med udgangspunkt i KRAP. Borgerne er dog også blevet introduceret til redskaberne, og Malene Svendsen fortæller, at KRAP gør en stor en forskel for i hverdagen.

KRAP-skemaerne er nemlig en integreret del af de daglige rutiner. En af skemaerne, som Malene Svendsen bruger, er Ressourceblomsten. Det skema hjælper med at synliggøre de ressourcer, som nogle gange kan være svært at få øje på selv. Takket være arbejdet kan Malene Svendsen dog hurtigt få øje på sine ressourcer:

”Hvis jeg en dag er trist, så kigger jeg i mappen og ser på mine ressourcer.  Jeg er god til at være hjælpsom, men jeg skal lære at sige nej. Jeg har også en god familie, og så er jeg faster med stort F,” lyder det fra hende.

Hvad er KRAP? læs mere her

Malene holder også meget af KRAP-skemaet Nu-spejl/Ønske-spejl.

”Det laver vi en gang om året, når jeg skal have handleplansmøde. Så snakker vi om, hvilke muligheder jeg har, og hvilke ønsker jeg har til fremtiden. Det skriver vi ned og tager med til handleplansmødet,” siger Malene Svendsen, der elsker at tage skemaerne frem nu og da og se, hvor langt hun er nået.

Læs hele artiklen med Malene Svendsen på Region Midtjyllands hjemmeside her

Bliv klogere på..