Vi har åbent i dag fra 08:00 - 15:00

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

03/08/2023

Asgaard er gennemsyret af KRAP 

KRAP anvendes i alle dele af organisationen.   Denne tekst opsummerer hovedpunkterne fra videoen.  På Asgaard…

Kvinde udtaler fra Asgaard

KRAP anvendes i alle dele af organisationen.  

Denne tekst opsummerer hovedpunkterne fra videoen. 

På Asgaard på Fyn er både ansatte, ledelse og beboere bekendte med KRAP. Krap gennemsyrer hele organisationen, og metoden bruges på alle områder og niveauer af arbejdspladsen. 

”Vi anvender KRAP på mange forskellige niveauer. Det gælder fra ledelse til medarbejder, medarbejdere imellem, fra medarbejder til beboer og ledelsen imellem, men også i arbejdet mellem ledelsen og vores samarbejdspartnere,” siger Lykke Eggers Jørgensen, der er afdelingsleder bo-afdelingen Asgaard. 

Asgaard er for unge og voksne med autisme spektrum forstyrrelser, primært Aspergers syndrom, og for unge og voksne, som kan profitere af en pædagogik med struktur og forudsigelighed. Her tilbydes disse mennesker botræning, socialtræning, personlig udvikling og støtte til skole, job og uddannelse. Desuden er der mulighed for ekstern støtte også. 

Morten Østergaard er socialpædagogisk mentor på Asgaard, og han har stor glæde af at anvende KRAP skemaerne i sit arbejde. 

”Fordelen ved KRAP er, at det bliver meget systematisk, den måde jeg har samtalerne på. Her er KRAP skemaerne med til at give et godt visuelt overblik,” siger han. 

Endelig giver det fokus og målrettethed, at hele arbejdspladsen samles om et fælles mål. Det forklarer Marie Louise Jørgensen, der pædagog og seksualvejleder på Asgaard. 

”KRAP skaber fælles udgangspunkt på arbejdspladsen, og det mener jeg, er vigtigt, da vi via KRAP alle formår at forstå, hvor vi arbejder ud fra, og hvad vi arbejder hen imod,” siger hun. 

I ledelsen anvendes KRAP også hver eneste dag. Det gælder ved både ansættelsessamtaler, men også i hverdagen, hvor udgangspunktet er den anerkendende og ressourcefokuserede tilgang. 

”I hverdagen handler det også om at komme over på den anden banehalvdel og undersøge, hvad der sker med den anden,” siger Jane Vesterskov, der er afdelingsleder i Asgaards eksterne afdeling. 

Lykke Eggers Jørgensen supplerer: 

”Vi tror på, at selve tilgangen og tænkningen ind i det positive er den rigtige vej at gå. Der kan ikke rigtig være andre veje for os,” siger hun. 

Se hele videoen her 

Bliv klogere på..