Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

17/08/2022

Sådan hjælper jeg bedst min mand med hans sociale angst

Mette Pedersens mand, Poul, har social angst. Læs om hendes erfaringer her. Livet med social…

2 hænder, sådan hjælper jeg bedst min mand med hans sociale angst

Mette Pedersens mand, Poul, har social angst. Læs om hendes erfaringer her.

Livet med social angst er ofte invaliderende for den angste, men angsten påvirker også omgivelserne, og især de nærmeste pårørende. Når du er angst i sociale situationer, kan alene det at gå ned og handle ind, blive umuligt, og jo mere den angste isolerer sig, jo mere påvirker det også dennes familie.

Det kan Mette Pedersen fortælle meget om. Hun er en af de mange danskere, der hver dag lever med social angst tæt inde på egen krop. Ikke fordi hun selv lider af angst, men fordi hendes mand Poul gør. De to har været gift i 8 år, og Poul havde angsten, da Mette og han mødtes.

”Dengang var det ubehandlet, og jeg kan huske, at jeg undrede mig en del over, hvorfor han virkede så indadvendt, når vi ikke var alene. Det var som to mennesker. Ofte følte jeg, at jeg måtte undskylde for ham, fordi han virkede direkte uhøflig over for folk,” siger Mette.

Læs mere om terapi

Senere blev angsten værre, og de to fik en snak om, at Poul havde behov for hjælp. Han kom til en psykolog, og i dag er hans liv et helt andet.

Peter led af social angst

”Det var en kæmpe øjenåbner for os begge. Jeg havde gået og skældt ud og været utrolig træt af, at jeg synes, at jeg skulle gøre alt, for at vores hverdag kunne hænge sammen. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor han ikke kunne gå ned og handle, køre bilen på værkstedet, eller tage et møde med banken uden at jeg var med. Da vi fandt ud af, at han led af social angst, så faldt alle brikkerne på plads,” siger Mette.

Livet med social angst er ofte invaliderende for den angste, men angsten påvirker også omgivelserne, og især de nærmeste pårørende. Når du er angst i sociale situationer, kan alene det at gå ned og handle ind, blive umuligt, og jo mere den angste isolerer sig, jo mere påvirker det også dennes familie.

Det kan Mette Pedersen fortælle meget om. Hun er en af de mange danskere, der hver dag lever med social angst tæt inde på egen krop. Ikke fordi hun selv lider af angst, men fordi hendes mand Peter gør. De to har været gift i 8 år, og Poul havde angsten, da Mette og han mødtes.

”Dengang var det ubehandlet, og jeg kan huske, at jeg undrede mig en del over, hvorfor han virkede så indadvendt, når vi ikke var alene. Det var som to mennesker. Ofte følte jeg, at jeg måtte undskylde for ham, fordi han virkede direkte uhøflig over for folk,” siger Mette.

Senere blev angsten værre, og de to fik en snak om, at Poul havde behov for hjælp. Han kom til en psykolog, og i dag er hans liv et helt andet.

”Det var en kæmpe øjenåbner for os begge. Jeg havde gået og skældt ud og været utrolig træt af, at jeg synes, at jeg skulle gøre alt, for at vores hverdag kunne hænge sammen. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor han ikke kunne gå ned og handle, køre bilen på værkstedet, eller tage et møde med banken uden at jeg var med. Da vi fandt ud af, at han led af social angst, så faldt alle brikkerne på plads,” siger Mette.

Bliv klogere på..