Kollegial KRAP-supervision er netop udkommet, og den er fuld af brugbare redskaber.
PsykologCentrets nye bog Kollegial KRAP Supervision er udkommet, og den skal være med til at sikre, at KRAP implementeres yderligere på de arbejdspladser, der allerede arbejder med KRAP. Det fortæller bogens forfattere, psykologerne Lene Metner og Maria Metner, der har arbejdet med bogen i cirka to år. De første sten er dog lagt for endnu flere år siden, af blandt andre psykolog Aase Holmgaard, der også har skrevet forordet til bogen.
”Der er lagt hjerteblod i projektet, for det ligger os på sinde at sikre de mennesker, der arbejder med KRAP til dagligt, de bedste redskaber og en nem tilgang til disse redskaber. Bogen kan bruges af stort set alle, der har interesse i KRAP og supervision, og som har lyst til at anvende KRAP i samtaler med kollegaer,” siger Lene Metner.
En rød tråd
Bogen vil blive brugt på PsykologCentrets uddannelse i kollegial KRAP Supervision, men også andre fagfolk, der allerede arbejder med supervision, kan få glæde af den. Den klæder således supervisoren på til at supervisere sine kollegaer på en saglig og systematisk måde, og det er vigtigt.
Læs mere om KRAP her
”Ved også at anvende KRAP i kollegial supervision får man skabt en rød tråd i måden, der ageres på, men det gør også, at KRAP implementeres på flere områder på arbejdspladsen. Du anvender KRAP i din pædagogik i dagligdagen, og når du så sidder foran din kollega og giver supervision, er det den samme tilgang. Det målretter ressourcerne og fastholder den proces, som de ansatte allerede er en del af, ” siger Maria Metner og tilføjer:
”Som mennesker kan vi falde i den fælde, at vi giver gode råd uden at afdække årsagerne først. Via KRAP i supervisionen bevæger vi os væk fra synsninger og over i den faglige samtale, der er behov for.”
Lene Metner er enig.
”Den kollegiale KRAP er med til at understøtte den KRAP, der anvendes i dagligdagen. Det skaber tryghed og et rum, hvor medarbejdere tager emner op, fordi de ved, at de bliver mødt på en anerkendende og rummelig måde,” siger hun.
Har man sagt KRAP, har man også sagt praksis, og bogen er naturligvis også fyldt med inspirerende praksiseksempler, der viser den brede anvendelse af KRAP som tilgang i både pædagogiske, læringsmæssige, sociale og behandlingsmæssige kontekster. Hertil kommer eksempler på anvendelse af KRAP-skemaerne.
Der er også eksempler på supervisioner, hvor KRAP anvendes, og i bogen viser forfatterne, hvordan du som supervisor kan tilgå en sag fra flere retninger med KRAP.
Du kan bestille bogen her