Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

29/06/2017

Jeg er blevet skarpere på, hvordan man får det bedste frem i børnene

indskolingslære med AKT-uddannelsen med en eksamen. Tirsdag den 27. juni afsluttede Kirsten Mundbjerg, der til…

2 børn der sidder og tegner, Jeg er blevet skarpere på, hvordan man får det bedste frem i børnene

indskolingslære med AKT-uddannelsen med en eksamen.

Tirsdag den 27. juni afsluttede Kirsten Mundbjerg, der til daglig har sin gang som indskolingslærer på Staby Skole, AKT-uddannelsen med en eksamen.

Men tanken om at gå til eksamen igen efter så mange år væk fra eksamensbænken skulle dog lige først bundfælde sig, fortæller Kirsten Mundbjerg.

-Det er lang tid siden, jeg sidst har skullet til en eksamen. Men nu er jeg glad for, at jeg gjorde det. Det har gjort mig mere skarp på, hvordan man kan bruge KRAP. Det at man er ’tvunget’ til at bruge KRAP gør, at alle tingene falder på plads.

Kirsten har tidligere taget en diplomuddannelse, men fortæller, at hun oplevede, at den var for teoretisk anlagt og derfor ikke særlig anvendelig i det praktiske arbejde.

KRAP er anderledes praktisk og skematisk anlagt med modeller og metoder, man kan bruge. Det ressourcefokuserede er meget vigtigt, det, at man forsøger at finde frem til det, der er godt, og fokuserer på det, der fungerer, fortæller Kirsten.

Kirsten er nu ambassadør for den ressourcefokuserede tilgang på Staby Skole, og der har hun oplevet god respons og interesse fra kollegernes side, fortæller hun:

-En kollega sagde til mig, at jeg er god at have med på teammøder, fordi jeg sådan vender tingene lidt på hovedet og tager barnets perspektiv. Men det giver god mening, at vi først er nødt til at forstå barnet og derefter lærer det kompetencerne til at kunne.

-Jeg føler nu, jeg har noget på hjerte og noget med til teammøderne. Jeg synes, jeg er blevet skarpere på, hvordan man får det bedste frem i børnene.

Efter en veloverstået eksamen er der nu dømt sommerferie for Kirsten.

  • Læs mere om KRAP AKT-uddannelsen her…
  • Læs mere om KRAP her…

Bliv klogere på..