Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

01/06/2023

En udredning kommer hele vejen rundt om et menneske

PsykologCentret tilbyder både pædagogiske og psykologiske undersøgelser.  Gennem årene har rigtig mange fagpersoner fra forskellige…

Lene Metner grundlægger af KRAP

Af Lene Metner

Lene Metner"}" data-page="1" data-max-pages="1">
Dreng der hælder sand i hans hånd, en udredning kommer hele vejen rundt om et menneske

PsykologCentret tilbyder både pædagogiske og psykologiske undersøgelser. 

Gennem årene har rigtig mange fagpersoner fra forskellige områder, samt private enkeltpersoner og familier gjort brug af PsykologCentret, når der skal laves en pædagogisk eller psykologisk udredning eller en kombination af begge. Administrerende direktør og psykolog Lene Metner glæder sig over, at mange ønsker at bruge vores tilgang med KRAP – også i denne type opgaver, fordi det netop betyder, at der ses på det hele menneske, dets ressourcer og udviklingsmuligheder. 

En udredning fra PsykologCentret giver således et fyldestgørende billede af fokuspersonens samlede personlige dynamikker og er en udredning og forståelse, der kommer 360 grader rundt om en fokusperson, og som samtidig giver en række pædagogisk/psykologiske anbefalinger til en videre retning og med helt konkrete indsatsmuligheder.   

Læs mere om vores udredningsmuligheder her.  

Undervejs ses på ressourcer, mestringsstrategier, udfordringer, kognitiv forståelse, verdensopfattelse og belastning samt energiforvaltning. Ofte anvendes KRAP-skemaer i dette vigtige arbejde, fordi de er med til at skabe en struktur i arbejdet og sikre, at man når hele vejen rundt om det enkelte menneske. 

”Når vi bruger KRAP i disse undersøgelser, så skyldes det, at vi på den måde når rundt om hele mennesket, konteksten og grundvilkår. KRAP handler om at undersøge nysgerrigt med fokus på ressourcerne og de steder, hvor der kan udvikles yderligere. Samtidig er metoden let anvendelig, da KRAP er en praksismetode – udviklet og anvendt i praksis,” siger Lene Metner. 

Læs mere om KRAP metoden her

En undersøgelse kan for eksempel være en funktionsudredning af en borger. Hvad er personens funktioner, hvilke grundvilkår er der, og hvilke støttebehov findes. Det kan også være en pædagogisk psykologisk udredning af et barn, hvor man for eksempel undersøger, hvad dette barn har særligt behov i skolesammenhæng, og hvordan der kan skabes udvikling for det pågældende barn. 

”Alle børn vil gerne lære, og i KRAP ser vi på skolepotentialet i det enkelte barn,” siger Lene Metner. 

Før det enkelte barns potentiale kan blomstre, skal en række forudsætninger opfyldes, og dem kan Psykologcentrets fagfolk hjælpe med at få øje på. 

Læs mere om PsykologCentrets fagfolk her.

”Via vores tilgang og de brugbare KRAP-skemaer undgår vi at quick-fixe. Det er vigtigt, at den undersøgende fase udføres grundigt. Det er der, vi får øje på de ting, som er vigtige, og som afgør de videre skridt for det menneske, der undersøges,” siger Lene Metner. 

Hjælper mange 

Det er både forældre, socialrådgivere, kommuner, adoptionsrådet, bosteder, familieafdelinger og jobcentre, der kontakter PsykologCentret omkring udredninger. 

”Nogle forældre kontakter os privat, måske fordi de ønsker flere, eller nye øjne på deres barn, og generelt er det alle, der på den ene eller anden måde, står i en situation, hvor de skal have mennesker videre, der kontakter os om dette arbejde. Vi er meget glade for at hjælpe dem alle,” siger Lene Metner. 

Der er også tilfælde, hvor det er privatpersoner, der selv opsøger centret for at få hjælp til sig selv og sin egen udvikling. 

”Det kan være mennesker med en angstproblematik for eksempel. De søger svar på, hvorfor de gør som de gør, hvorfor de fungerer på den måde, som de gør – og hvordan de via nogle redskaber kan gøre nogle ting anderledes,” siger Lene Metner. 

En udredning fra PsykologCentret afsluttes med udarbejdelse og mundtlig gennemgang af den afsluttende rapport, som er skrevet i et forståeligt sprog og indeholder en beskrivelse af elementerne i alle tre faser af Søjlemodellen, samt de praksisanvendelige anbefalinger til indsatser. 

Download Søjlemodellen og alle vores metoder gratis her.  

Bliv klogere på..