Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

14/06/2022

Din ferie er dig-tid, og den er vigtig

Husk at holde helt fri Det er blevet tid til at tage en sommerpause, og…

En familie der står ved vandet. Din ferie er dig-tid, og den er vigtig

Husk at holde helt fri

Det er blevet tid til at tage en sommerpause, og heldigvis gør mange det hvert år. At tage en måned ud af kalenderen hvert år er vigtig. Forskningen viser, at vi mennesker præsterer bedre og øger vores trivsel og motivation gevaldigt, når vi husker også at holde helt fri.

Hovedpine, dårlig søvn og indre uro kan være symptomer på stress, og alt for mange danskere lever med netop denne tilstand. Ifølge en Gallupundersøgelse føler hver fjerde dansker sig mere stresset end tidligere, og skadetal for sundhedsforsikring hos Gjensidige viser, at antallet af sager med stress er steget med 31 % fra første kvartal i 2021 til første kvartal i 2022.

Den udvikling skal vi tage alvorlig. Stress er skadeligt, og vi skal turde italesætte, at flere oplever et manglende overskud. Opdages disse signaler i tide, kan du nemlig ofte – via den rette hjælp og støtte fra en professionel – undgå at knække helt under.

Samtidig skal vi turde tale om stress – og andre mentale udfordringer – så vi undgår, at disse emner bliver tabuiserede eller noget, som mennesker føler, at de skal skamme sig over.

Så rådet er: Hold fri, når du holder fri!

I en verden, hvor der ikke er langt til sociale mediers notifikationer og mailene ofte bimler ind din hjemmetelefon – også i din ferie – kan det være svært, men vores råd er: Prøv alligevel! – Og giv dig selv de bedste forudsætninger for at holde ferie i din ferie…

Selv øver vi os også på at holde fri og tage en sommerpause. Husk at når du gør det bedste, du kan, så gør du det bedste, du kan – og det er godt nok.

God sommer!

Bliv klogere på..