Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

30/09/2021

Det er ikke farligt at tale om selvmord 

Men det kan være farligt at lade være.  Der dør cirka 600 mennesker årligt i…

Pige der overvejer selvmord, det er ikke farligt at tale om selvmord 

Men det kan være farligt at lade være. 

Der dør cirka 600 mennesker årligt i Danmark af selvmord. Det er cirka tre gange så mange som antallet af trafikdræbte, og for hvert selvmord eller selvmordsforsøg berøres seks pårørende. Det betyder, at cirka 30.000 danskere årligt berøres af selvmord eller selvmordsforsøg.

Hvert 5. dødsfald blandt danske unge i alderen 15 til 24 år skyldes selvmord, og selvmord er den anden hyppigste dødsårsag blandt de 30 til 39-årige danskere. 

I denne måned har der været Verdensdag for Selvmordsforebyggelse, og i den forbindelse sætter PsykologCentret fokus på det tabu, som emnet stadig er for mange.  Det er vigtigt at fokusere på området og på psykisk sundhed generelt. Et af PsykologCentrets bidrag er ungerådgivningen i Skive. 

Ungerådgivningen er et tilbud til alle unge i Skive kommune mellem 15 og 30 år, hvor de unge har mulighed for at få hjælp til at håndtere de udfordringer, de oplever i ungdomslivet.

”Vi oplever et stort behov for en gratis samtale med os i ungerådgivningen, og vi oplever også, at samtalerne gør en forskel. At det enkelte unge menneske får adgang til professionel hjælp hurtigt, ved vi fra forskningen øger muligheden for, at den unge får det bedre hurtigere, fordi problemerne ikke får lov til at hobe sig op. Hertil kommer, at de unge, som vi møder i rådgivningen, som har behov for yderligere hjælp, via os kan sendes videre til den rette behandling i tide,” siger psykolog Lotte Bilberg, der er leder af Ungerådgivningen i Skive.

Hun glæder sig over, at der findes mange ildsjæle og fagpersoner, der bruger tid og kræfter på at have fokus på selvmord gennem forskellige former for krisehjælp, forebyggelsescentre og mange flere tiltag.

i kan, så godt vi kan. Samarbejde er vejen til forebyggelse,” siger Lotte Bilberg.

De 3 vigtigste handlinger ved selvmordstruende adfærd

1. Tal om det – spørg direkte.

2. Lad ikke vedkommende være alene.

3. Skaf adgang til professionel hjælp.

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning på 70 201 201

eller Psykiatrifondens rådgivning, tlf. 3925 2525

Kilde: Psykiatrifonden.

Bliv klogere på..