Vi har åbent i dag fra 08:00 - 15:30

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

16/03/2017

Den manglende brik

Med den rette diagnose og behandling tilsat en stædig jernvilje kunne perleentusiasten Michael endelig få…

Den manglende brik

Med den rette diagnose og behandling tilsat en stædig jernvilje kunne perleentusiasten Michael endelig få mange af de afgørende brikker i sit liv til at falde på plads.

Indtil for to år siden levede 35-årige Michael Hansen fra Herning i uvished om, hvad det helt præcist var ved ham, som gjorde, at en knugende, diffus angst holdt ham fangen inden døre, umuliggjorde almindelige hverdagsgøremål som at handle ind eller rydde op, mens regndråber på huden føltes som ætsende syre:

-Det var en rutsjebane, et helvede, fortæller Michael i dag.

Gennembruddet kom for Michael for godt to år siden. Først fik han fik lavet en sensorisk profil, og derefter kunne han påbegynde en behandling for sine sensoriske forstyrrelser. Næste skridt fremad kom, da han fik konstateret ADD og Aspergers og efterfølgende deltog i et selvforståelseskursus hos pædagogisk konsulent, Christina Hovgaard, PsykologCentret i Viborg & Skive.

Syv gange om dagen redte Michael huden med en særlig trykbørste, der regulerer tolerancen over for sanseindtryk, i Michael tilfælde vand på huden, og brugen af børsten tilsat øvelser mindskede gradvist hans intolerance over for vand.

Der skal tre til tango

Da Michael havde fået den rette diagnose og tog fat på selvforståelseskurset, tog tingene for alvor fart

-Jeg fik øje på min styrker og svagheder, og fik en strategi til at overvinde dem med, fortæller Michael.

Med afdækning og registrering ved hjælp af de KRAPske værktøjer som Måltrappen, Registreringsskema, og Ressourceblomsten med flere kunne en mestringsstrategi gradvist udformes, og som Michael siger:

-Når jeg kan se der er en vej, så knokler jeg på det.

Hele vejen igennem forløbet har Michael fået støtte af hjemmevejleder Birthe Søndergaard Larsen fra Heragården, der er et midlertidigt bosted for unge mennesker med nedsat psykisk funktionsevne.

hristina Hovgaard, PsykologCentret i Viborg & Skive; Michael Hansen, Birthe Søndergaard Larsen, Heragården

Birthe har udover hjemmevejledning hjulpet Michael med at handle ind og deltaget i kontakten med kommunen og jobcentret. Michael er i øvrigt den eneste, der modtager hjælp fra Heragården, som bor i sin egen lejlighed.

Birthe har desuden sideløbende uddannet sig i KRAP og deltager i Michaels behandling også som et led i sin egen dygtiggørelse, hvorfor Heragården har besluttet sig for at betale for en del af behandlingen.

-Der skal tre til tango, som siger Michael med et smil.

-Jeg kunne ikke ønske mig det bedre.

Som noget helt særligt får bostedet Heragården, beliggende ved Lind, Herning, også supervision hos Christina Hovgaard, hvorved en tydelig rød tråd løber fra samtalerum til praksisrum.

Michael kløede på med krum hals og kunne nu bistået af Birthe nedfælde sine ressourcer og udfordringer i klar punktform og aflevere dem til jobcentret med ønske om et matchende praktiksted.

Det blev til en praktikplads hos Sportscenter Herning, hvor Michael det sidste halve års tid har gået til hånde som altmuligmand.

-Jeg styrter af sted på arbejde hver dag. Jeg elsker det, fortæller Michael med stor begejstring.

De gode oplevelser og succeser i praktikken har for alvor givet Michael mod på at udfordre sig selv og overvinde angsten.

Fodbold og fotoperler

Michaels store passion for FC Midtjylland og fotoperler er samlet i et imponerende 120.000-perler-stort-billede, der pryder væggen i hans lejlighed. Det tog ham tre år at lave og noget af den begejstring og stædige vilje, der kommer til udtryk i dette fuldendte projekt, har det været målet at tage med over i behandlingen.

Michel fortæller stolt om det næste jætte-projekt, hvor han i løbet af et år vil sætte 1.8 millioner fotoperler sammen til en fire meter høj og otte meter lang collage af hjembyen Herning. Da AV-Form, der er Michaels faste leverandør i fotoperler, hørte om projektet, fattede de så stor interesse, at de har indvilliget i at sponsorere perlerne og finde et passende sted, hvor det færdige resultat kan vises frem.

Yderligere har Michael, der aldrig har rejst udenlands før i sit liv, en plan i støbeskeen om sammen med sin søster at rejse rundt i ’drømmenes by’, New York.

Michael vil altid skulle kæmpe med sine udfordringer og sine sygdomme, men et andet og rigere liv begynder at tage form – lidt som sirligt lagte perler i en ramme.

Læs mere om KRAP her…
Læs mere om Heragården her…

Bliv klogere på..