Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

28/06/2017

AKT-eksamen hovedet på sømmet

En særlig dag Tre års AKT-studie blev tirsdag den 27. juni afsluttet med et flot…

AKT-eksamen hovedet på sømmet

En særlig dag

Tre års AKT-studie blev tirsdag den 27. juni afsluttet med et flot eksamensresultat for Sidsel Berg Duch, der til daglig arbejder som lærer på Vestbirk Musik & Sportsefterskole.

Luften sitrer på en helt bestemt måde, og Dannebrog vajer på PsykologCentret i Skive, for at markere at i dag er en særlig og festlig dag for de studerende på AKT-uddannelsen, der efter tre års studier nu sætter punktum med en eksamen.

En sitrende blanding af lige dele nervøsitet, glæde, spænding, forløsning og gensidig opbakning udgår fra venteværelset, hvor de studerende med småsnak og kaffeslupren udfylder ventetiden, til det bliver deres tur til at fortælle og demonstrere, hvad de har lært.

Det ressourcefokuserede menneskesyn i KRAP passer lige til mig

En af de eksaminerede er Sidsel Berg Duch, der høstede et flot 12-tal til eksamen. Sidsel arbejder til daglig som lærer på Vestbirk Musik & Sportsefterskole, og hun fortæller, at det var en veninde, der var i gang med et KRAP-kursus, som foreslog hende at tage AKT-uddannelsen:

-Jeg brænder for børn med specielle vanskeligheder, men jeg følte, at jeg manglede de praktiske færdigheder, der skulle til for at løfte opgaven, fortæller Sidsel om begrundelsen for at tage AKT-uddannelsen og fortsætter:

– Det ressourcefokuserede menneskesyn i KRAP passer lige til mig. Det er så vigtigt at man ikke afskriver nogle elever på forhånd, men at man bliver ved med at være nysgerrig og tør stille spørgsmål.

Hvad synes Sidsel så, hun har fået med efter de tre års studier?

-Vi har fået utroligt mange redskaber med, sådan at vi nu ’tør’ være der, lytte og validere de unge.

-Især ’Afdækning’ og ’Registrering’ synes jeg er så utroligt vigtigt at få med. Altså det at turde sætte farten ned og ikke bare springe ud i at være løsningsorienteret, som vi lærere måske ellers ofte gør, inden vi har forstået situationen, sådan som den tager sig ud set fra den unges synspunkt.

I sær det tredje år har givet så meget, nu hvor KRAP-skemaerne for alvor er kommet ind under huden og indgår i hverdagsarbejdet.

Sidsel fortæller, at skolen og ledelsen har givet hende stor opbakning og vist stor interesse hele vejen igennem forløbet. Og i dag er det anerkendende og ressourcefokuserede menneskesyn ved Sidsels mellemkomst blevet skrevet ind i efterskolens værdigrundlag.

Sidsel har også hos elevernes forældre kunnet spore stor tilfredshed over den nye anerkendende tilgang, som de og deres børn bliver mødt med.

Man får virkelig øje på det, man kan

AKT-eksamen efter de tre år på uddannelsen er valgfri, men Sidsel anbefaler på det kraftigste, at man tager den:

-Jeg vil anbefale alle at tage eksamen. Det giver utroligt meget at se tilbage på den arbejdsproces, man har været igennem. Man får virkelig øje på det, man kan. Man kan stå ved sin praksis og fortælle om den. Eksamen er simpelthen hovedet på sømmet, siger hun.

Nu venter et par travle, men spændende dage til DGI Landsstævnet for Sidsel og hendes gymnastik hold fra Vestbirk Musik & Sportsefterskole inden hun kan læne sig tilbage og nyde sommerferien.

  • Læs mere om AKT-uddannelsen her…
  • Læs mere om KRAP her…

Bliv klogere på..