Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

16/10/2023

KRAP og Børn

KRAP-tilgangen kan øge børns trivsel Kan KRAP bruges til børn? KRAP kan selvfølgelig bruges til…

Børn

KRAP-tilgangen kan øge børns trivsel

Kan KRAP bruges til børn?

KRAP kan selvfølgelig bruges til arbejdet med børn! Faktisk vil vi gå så langt og sige, at KRAP er ideelt til pædagogisk og psykologisk udviklingsarbejde med børn. I arbejdet med børn er det essentielt at rette en særlig opmærksomhed mod deres individuelle behov og udvikling. Vi tror på, at dette gælder for alle mennesker, uanset alder. Men det visuelle og børnevenlige udtryk i KRAP gør det til den ideelle tilgang, der skaber optimale betingelser for børns læring og udvikling. Den KRAP’ske tilgang og menneskesyn udruster fagfolk med anvendelige værktøjer til at engagere børn som aktive deltagere i deres egen udviklingsproces, hvilket er afgørende for opbygningen af deres selvværd og selvtillid.

Et ressourcefokuseret børnesyn

KRAP bygger på et unikt menneskesyn, der fremhæver betydningen af at anerkende og udvikle børnenes ressourcer og potentialer. Hvor andre tilgange tidligere fokuserede på individets problemer, tager KRAP en mere konstruktiv tilgang. Hos os handler det om at skabe de rette rammer for børns udvikling og læring ved at forstå og fremme deres ressourcer.

KRAP er baseret på overbevisningen om, at alle børn har noget værdifuldt at bidrage med. Ved at italesætte og opmuntre disse ressourcer kan man hjælpe børnene med at opbygge deres selvværd, selvtillid og evne til at håndtere udfordringer, hvilket er særligt vigtigt i børns tidligere år. Samtidig fremmer et ressourcefokus et positivt læringsmiljø, hvor børn føler sig anerkendt, set og hørt. KRAP og dens ressourcefokuseret tilgang kan derfor med fordel være en essentiel del af det pædagogiske arbejde med børn og unge, da den betoner betydningen af at identificere og styrke de unikke ressourcer, kompetencer og kvaliteter, som hvert enkelt barn besidder. I stedet for at fokusere på problemer eller mangler, sætter ressourcefokus på det, barnet kan, og hvordan det kan trives og udvikle sig bedst muligt.

Over 50 visuelle skemaer

KRAP introducerer mere end 50 visuelle skemaer, der kan hjælpe med at gøre komplekse begreber og processer forståelige for børn – og der er flere skemaer på vej særligt rettet mod det pædagogiske arbejde med børn. Disse visuelle værktøjer gør det lettere for børn at deltage aktivt i deres egen udvikling og læring. Det gør KRAP til en særlig stærk tilgang til pædagogisk arbejde med børn, da det gør det muligt at inddrage dem i beslutningsprocessen og skaber en dybere forståelse for deres egne behov og mål.

Skab de bedste betingelser for børns udvikling

Hos PsykologCentret tror vi på, at KRAP er den ideelle tilgang til arbejdet med børn. Vi har dygtige fagfolk, der er eksperter i at anvende KRAP-principperne til at skabe de bedst mulige betingelser for børns udvikling og læring.

Hvor kan jeg lære om KRAP til børn?

Kontakt os her for at høre mere om, hvordan KRAP kan gøre en positiv forskel i dit arbejde med børn. Vi tilbyder kurser, supervision og rådgivning, der kan tilpasses dine specifikke behov og udfordringer i arbejdet med børn. Sammen kan vi skabe en bedre fremtid for de børn, vi arbejder med, ved at anvende de stærke principper fra KRAP-tilgangen og menneskesynet.

Bliv klogere på..