Vi har åbent i dag fra 08:00 - 15:30

Psykologcentret KRAP

86 60 11 71

Kurv

Menu

Kurser

Søg

Kontakt

Kurv

25/04/2023

Handicapcenter Fyn har trykket på KRAP-speederen

Målet er at implementere KRAP i hele organisationen.  Erfaringerne med KRAP er så gode på…

Handicapcenter Fyn har trykket på KRAP-speederen

Målet er at implementere KRAP i hele organisationen. 

Erfaringerne med KRAP er så gode på Handicapcenter Fyn, at målet er at implementere og anvende metoden på endnu flere områder løbende. Leder for kvalitet og udvikling på centret Annette Kjærgaard fortæller, at man derfor for alvor er gået i gang med den proces sidste år. 

”Vi har anvendt KRAP i en del år, men vi har især trykket på KRAP-speederen i 2022, hvor vores ledelse også har taget KLAR-Uddannelsen og hvor flere ansatte har deltaget i kursusforløb og supervision med afsæt i KRAP og støtte fra medarbejderne i PsykologCentret,” siger hun. 

Erfaringerne er nemlig gode, og når noget virker, så giver det god mening at udvikle det yderligere. Handicapcenter Fyn overvejer således en KRAP-Certificering, og kan man finde både økonomi og muligheden for det, så realiseres det mål. 

Læs mere om KRAP her

”Vi er en stor organisation med bo-og dagtilbud flere steder i Nyborg, Kerteminde og Odense og cirka 750 medarbejdere, så det er en stor skude at vende, og den tid skal vi give hinanden lov til også at have. Det er vigtigt for os, at det gøres ordentligt, når KRAP implementeres,” siger Annette Kjærgaard. 

Og målet er klart. 

”Vi vil gerne have, at KRAP på sigt gennemsyrer hele vores organisation. Både når det kommer til vores pædagogiske tilgang, vores medarbejdere, relationen mellem dem og relationen mellem leder og medarbejder samt naturligvis i forhold til borgere og dennes pårørende,” siger Annette Kjærgaard. 

Læs mere om vores kurser og uddannelser her

Det vi kalder tingene 

Netop i forhold til pårørende oplever de ansatte på Handicapcenter Fyn, at KRAP også er brugbar. Også i denne relation kan man se på mestringsstrategier i stedet for at italesætte en adfærd som en uhensigtsmæssig af slagsen.  

”En beboer har ikke en uhensigtsmæssig adfærd men en mestringsstrategi, der virker for ham eller hende, og som vi kan hjælpe beboeren med at udvikle til noget, der virker bedre i sammenhæng med omgivelserne. Det samme gælder pårørende. Når vi er rummelige og møder med en tilgang af forståelse, så kan vi bedre hjælpe. Det betyder noget, hvad vi kalder tingene,” siger Annette Kjærgaard. For tanker skaber virkeligheder.  

Rent fagligt er KRAP også spændende at arbejde med, og på Handicapcenter Fyn anvendes KRAP også ved for eksempel MUS-samtaler. Særligt er fem skemaer valgt ud, som bruges i det daglige arbejde på tværs af organisationen. 

Download alle vores KRAP-skemaer gratis her

”Socialstyrelsen peger på udvalgte KRAP-skemaer, der bør anvendes, men vi vil gerne gøre lidt mere, siger Annette Kjærgaard. 

Hun tror på, at en certificering på sigt kan komme i hus. Særligt fordi lederne nu også er uddannet i KRAP og derfor bedre kan understøtte processen i afdelingerne. 

”Det er vigtigt, at ledelsen også er med. Ved at kickstarte ledernes kendskab til KRAP, oplever vi, at vi sætter en proces i gang, som er utrolig vigtig, når vi skal lykkes med at implementere en metode i en så stor organisation som vores,” siger Annette Kjærgaard. 

Læs mere om vores organisatoriske tiltag her

Bliv klogere på..